28 Nisan 2011 Perşembe

Atmosfer'in Suçu Ne?

Dişiler XX kromozomlarından, erkekler ise XY kromozomlarından oluşur bunu bilmeyeyeniniz yoktur.Daha açık ifade etmek gerekirse ; mantık ve duygunun birleşimi diyebiliriz.Dişilerde X'lerden biri ''duyguyu'' diğeri ise ''mantığı'' ifade eder.Erkekte ise X veya Y farketmez ,biri ''duyguyu'' diğeri yine ''mantığı'' ifade eder.

Dişi hücrelerini 2 ye böldüğümüzde elimizde 1 adet X kalırki bu ya mantık olur ya duygu olur bilinmez.

Erkek hücrelerini 2'ye böldüğümüzde ise elimizde yarım X ve yarım Y kalır ki bu duygunun da mantığın da yarısı anlamına gelir.

Bir dişi seçim yapması gereken anda ikiye bölünürse kromozomları dolayısıyla, ya tamamen mantığıyla ya da tamamen duygusuyla hareket etmek zorunda kalcaktır ortası olmadan.
Dişi olmak,alışveriş yapmak için gittiği dükkanda,ihtiyacı olan çantayı alırken ; sevdiği çantayı  veya her zaman kullanabilceği daha iyi bir çantayı alması arasında seçim yapmasını beklemektir.


Bir erkek seçim yapması gereken anda ikiye bölünürse kromozomları dolayısıyla, mantığını da duygusunu da ''yarım'' kullanacaktır.
Erkek olmak,yazın kavurucu sıcağında dondurma almaya girilen dükkandan bira alarak çıkmak ve gölge bir yerde alamadığı dondurmaya içip ağlamaktır özetle.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder