26 Haziran 2011 Pazar

(Mayoz Ruhlar-Mitoz Bedenler)

7 yorum:

  1. ''Yusuf, dedi Züleyha;
    Seni sevdiysem, bütün ruhlarin yaratıldığı ve henüz ruhlara cesetlerin biçilmediği o mecliste, senin yanında yer almış olduğumu hatıramda taşıyor olduğumdandir bu. Bunca kolay terkediyorsam varlığımı, senin varlığına o şimşek parıltısı anın anısını gözbebeklerimde saklıyor oluşumdandir.''(N.BEKİROĞLU/Yusuf ile Züleyha)

    Öteden beri, ruhların da eş yaratıldığına inanan insanların ''efsaneleri'' aktarılır. Belki doğru değil; belki de doğru... Bu ''belki''ye tutunmazsa, insan sahiden insan olabilir mi?

    Ellerinize sağlık; Güzel, düşündürücü önermeniz için!

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler katkınız için,yazı çok hoşuma gitti.
    Ama ruh ikizi olayı benim gözümde anlamını yitirmiş durumda.Ben kendi ruhumu tanımıyorken başka biri nasıl gelipte bana; senle ruh ikizi olabiliriz diyebilir.Belki de ruh ikizi olabiliriz diyen kişi insana kendi ruhunu da tanıtandır bilemedim kendimle çelişkiye düştüm.

    YanıtlaSil
  3. insan aslında ruh ikizini aramaz. bulsa pek hoşlanmaz. aranan ruh eşidir.
    seninle bire bir aynı şeyleri konuşan düşünen okuyan dinleyen bir insan bir dönem cazip gelebilir ama sonra sıkıcıdır yahu.

    YanıtlaSil
  4. ruh eşi düşüncesi olağan birşey gibi görünüyor.ruh ikizi olayından daha olağan en azından.fazla da paranoyak olunacak bir durum değil üstelik.sözün özü ruh eşi ya da ruh ikizi her neyse bunun en net tanımı en kısa şu dizelerdeki gibi benim gözümde;

    Kendi olarak, sana gelen
    Sana gereksinimi olmadan, seni isteyen
    Sensiz de olabilecekken, seninle olmayı seçen
    Kendi olmasını, seninle olmaya bağlayan
    O, işte...
    (Oruç Aruoba)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adı her ne olursa olsun;ruhumuzu yanında özgür bırabildiğimiz birilerini arıyoruz..onlarla konuşurken yanımda kuşların kanat çırptıgını hayal ediyorum çünkü buna izin veriyorlar,bunu hissettiriyorlar;en aptalca kelimeleri yanyana getirip cümle kurmama izin veriyorlar..
      sadece şunu anlamakta güçlük çekiyorum;bu kadar çok arayış içinde olan ruhlar neden fazlasıyla anlayışsızlar,hep anlaşılmadıklarını düşünüp dururlarken neden başkalarını anlamaya çalışmıyorlar ve karşısındakini saçmalıklarıyla bir bütün olarak görüyorlar,bilemiyorum..
      fazla bencillik diyorum buna ben bazen kendimce..

      Sil
    2. İnsan; söylemleri, inançları ve her şeyiyle o kadar da karmaşık değil aslında.Söylemde belirli kriterleri varken,öyle birine rastladığında aynı hızda kaçabiliyor.Çok basitiz,sadece karmaşık hale getirip,renklendirme çabasındayız.(Freud'un dediği gibi;Erkekler,birliktelik düşünemedikleri hiçbir kadınla arkadaş olmak istemezler demiş.Kadın erkek fark etmez,düz mantık geçerli)

      Bir de neyi anlamakta güçlük çekiyosan önce kendinden yola çıkmalısın.Evet bencil değilim ben desen bile zamanla farkında olmadan ya da istemeden değişiyosun insanların sana davranışları yüzünden.Sonuçta farklı olduğunu düşündüğün herkes gibi oluyosun.

      Sil
  5. Oruç Aruoba okumalıyım, Oruç Aruoba okumalıyım, Oruç Aruoba okumalıyım...

    YanıtlaSil