11 Kasım 2011 Cuma

Erken Ölen Daha Uzun Süre Ölü Kalır

Senarist olsaydım nasıl bir senaryo yazmak isterdim? sorusuna vereceğim cevap; 2006 yılı Alman yapımı olan, orjinal ismiyle ''Wer früher stirbt ist länger tot '' olurdu. Yaklaşımı ''hayat güzeldir'' olan filmi izlediğinizde sizde bıraktığı his; salt mutluluk oluyor.Mutsuzken izlendiğinde en azından bir süreliğine  pozitif düşüncelere sürükleniyorsunuz .Aşağıdaki video filmin içinden 2 dakikalık bir kesittir.

13 yorum:

  1. Bu Marcus Rosenmüller filmini ben de kısa süre önce görmüştüm. Sahiden çok tebessüme ayartan, hüznü bile yüzümüzden o tebessümü silmeden inceliklerle işleyen bir filmdi. En doğru terim; sizin de söylediğiniz "pozitif" olmalı.

    Güzel paylaşım.

    YanıtlaSil
  2. En sevdiğim filmler arasında,ilk 3'ümde falan bu film:)
    Peki bu Marcus Rosenmüller'in başka filmlerini izlediniz mi? Diğer filmleri bu kadar iyi değil diye tahmin ediyorum ama ?

    YanıtlaSil
  3. ne tatlıymış :) bu filmi de izlemeliyim!

    YanıtlaSil
  4. bulabilirsen izlersin :) kolay bulunmaz çünkü :/

    YanıtlaSil
  5. "Grave Decisions" adlı bi filmini daha izlemiştim.
    haklısınız bu kadar iyi değildi ama yine de hoştu doğrusu.

    Rauber Kneissl diye bi filmini de merak ediyorum, ama henüz ulaşamadım.

    Çok özgün bir yönetmen; sinema dilini yaratmayı başarmış.Filmografisi de kabarık sayılır.

    Selamlar..

    YanıtlaSil
  6. bir ara zaman bulursam diğer filmlerini de izlicem zaten.umarım bu filminin üstüne çıkabilir ilerde...

    YanıtlaSil
  7. Çok pardon; dün diğer filmin adını yanlış yazmışım, az önce yorumu okurken farkettim. "Grave" zaten bu filmin diğer adıydı yanılmıyorsam. Benim bahsettiğim diğer film "Heavy-weights" olmalıydı.
    Bu düzeltmeyi yapmak istedim.

    YanıtlaSil
  8. aa ama 2 dakika izletip sevdirilip sonra bulamazsın denilir mi :( ingilizce altyazılısına razıyım torrent'te çıkar bence ya

    YanıtlaSil
  9. niye bulamıyoruz ya şimdi aratıcaktım torrente

    YanıtlaSil
  10. nomen,
    evet diğer adıymış filmin.Düzeltme ve yorumlar için teşekkürler:)

    Luna;
    filmi yükliyeyeyim istersen yutuba:D zamanında sinema-tv okuyan bir arkadaşımızın araştırma ödeviydi sanırım,bulana kadar canımız çıkmıştı:)Ayrıca torrent'le ilgili aşağıda yazdığım sana da cevap olsun:)


    Wimparella;
    torrent'te film vardı galiba ama linkler aktif değildi ben baktığımda,bir de türkçe altyazılı uyumlu olanı yoktu torrentte.Ayrıca torrent kullanımına dikkat edin derim,zira torrentten dosya indirdiğinde evlere ceza faturaları gönderiyolar.Benim arkadaşıma gönderdiler geçenlerde,sistem nasıl işliyor aslı astarı var mı bilmiyorum ama bi araştır istersen:)Rapid linki bulabilirsen daha bir iyi olur sanki...

    YanıtlaSil
  11. ev benim değil sorun yok :D bir de baktım buldum ama dediğin gibi olucağını tahmin ettiğim için indirmedim.

    YanıtlaSil
  12. filmin, bu paylaştığın kısacık bölümüne bayıldım, arayıp duruyorum internette ama bir türlü bulamadım. torrent linkleri aktif değil, online izleyim dedim ingilizce altyazı yoktu. son çare eskiden film aldığım filmcilerime gidip sorucam artık :). cidden çok merak ediyorum, mutlu film izleme ihtiyacımı karşılasın madem hayat güzeldir mottosuyla yola çıkmış, bir süreliğine pozitif düşüncelere sürüklenmeye ihtiyacım var :)

    YanıtlaSil