4 Şubat 2012 Cumartesi

İki Zaman

İnanın bana hepinizin hayatı çok yolundaymışçasına kıskandırıyor beni.Merak ediyorum bazen, yalnızca ben miyim şimdiki zamandan sıkılıp gelecek zamanın biran önce gelmesi için sürekli uyuyan? Ünlü biri olsaydım tarihten bugüne gelen anlamsız cümlelere bir de benimki eklenirdi şüphesiz:''Geleceğe yolculuk yapmanın en kolay yolu olabildiğince çok uyumak''.Hayat analizime şöyle bir bakıldığında yaklaşık 9 yıl kadar uyumuş olmak ;şimdiki zaman vaadlerinin aslında çocuklara anlatılan masallar kadar uyku getirdiğini anlamak, beni 9 yıl uyumaktan daha fazla dehşete düşürdü sanırım.
Gelecekten mutlu bir an hayal ettiğimi söyleyemicem üstelik.Sadece çok mutlu bir anı yakalarsam diyorum,sizin gibi  'bu an ölümsüzleşmeli' kaygısıyla fotoğraf çektirmemeliyim.Belki de dünyanın en büyük,sesiyle en rahatsız edici saatini karşıma alıp sadece zamanı gözlemlemeliyim sonsuza kadar...
Albert Camus;gözlendiğinde  zaman hızlı ilerlemez,gözetim altında tutulduğunu hisseder. Ama zaman, bizim dalgınlıklarımızdan yararlanır. Belki de iki zaman vardır, gözlenilen zaman ve bizi değiştiren zaman,demiş.

6 yorum:

  1. Zam-anlayış ve uyku; denenesi bir algoritma.

    Elinize sağlık ve "yastık sabrı"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanlamayı iyi ayarlamak gerekli,yoksa beklenilen anın uyuyarak geçirilmesi olasılıklar dahilinde..
      Teşekkür ederim:)

      Sil
  2. gelecek bişey vaad etmiyor ise o uyku ölüme doğru uyumak oluyor, hatta o kadar ki "ölümüne uyuyor" der ayık olanlar. ben de fena uyumam hani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecek çoğu zaman bişeyler vaad eder elbette ama beklemek can sıkıcı..Daha da kötüsü her zaman şimdiki anda olmak sanırım..

      Sil