8 Şubat 2012 Çarşamba

H.K-186

8 yorum:

  1. 299
    H.K.
    benim her yolculuğum büyük bir yolculuktır. trenle cacaise gidene kadar o iki adımlık yolda dört-beş ülkenin manzaralarını, kırlarını, şehirlerini görmüş kadar olurum...

    ..


    kendimde farklı kişilikler yarattım. yenilerini yaratmaya da aralıksız devam ediyorum. her düşüm doğar doğmaz bir başkası olup canlanıyor, o başkası da benim yerime düş görmeye başlıyor.
    yaratmak uğruna kendimi yok ettim. kendi içimde o kadar dışıma attım ki kendimi, kendimin dışında varlık sürüyorum artık. farklı oyuncuların farklı oyunlar oynadığı boş bir sahneyim ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kitabı da okuma yahu:)
      Henüz oraya gelmemiştim,sen yazınca okudum.Bütünüyle harika bir pasaj.Arada kalan kısım uzun biraz ama orayı da yazsan güzel olurmuş:)Ben yazmaya başlasam,kitabın nerdeyse tamamını yazardım buraya öyle de olmaz..

      Sil
    2. ben sevdiğim yerlere işaret koyayım demiştim okurken, kitap yelpazeye dönmüştü. :)

      Sil
    3. tahmin bile edemiyodum kitabın senin elinde ne hale geldiğini:)

      Sil
  2. can alıcı.kafa boyayıcı.okunulası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okunulmalı kesinlikle,daha ne can alıcı yerleri var..

      Sil
  3. H.K; Anti huzur bilgeliğinden,

    "Kendi pisliğinden iğrenen ama o pisliği temizlemeyen domuzlar vardır; dehşete kapılmış insanın kaçmamasına neden olan da işte bu duygunun aşırı halidir. Yazgısının domuza çevirdiği, kendi güçsüzlüğünün çekimine kapılmış, bundan dolayı günlük hayatının sıradanlığından kurtulmayan insanlar vardır, benim gibi. Olmayan yılandan büyülenen kuşlardır onlar; dünyayı gözü görmeden bir ağaç gövdesine tutunup bekleyen, en sonunda bukelamunun iğrenç diline yapışan sinekler."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöyle bişey de var mesela;

      ''Hayattan çok az şey istedim-ama o,o kadarını bile esirgedi benden.Azıcık güneş,kırlar,bir lokma ekmek,bir lokma huzur,canımı fazla yakmayacak bir yaşama bilincim olsun ve bir de ne kimseye muhtaç olayım ne el alem bana muhtaç olsun.Bu kadarı bile esirgendi benden,hani yüreğimizin katılığından değil de,paltomuzun düğmelerini açmaya üşendiğimiz için dilenciyi başımızdan savarız ya,işte o şekilde.''
      ------

      Teşekkürler nomen,katkınız için,güzel bir Pessoa köşesi oldu:)

      Sil