26 Eylül 2011 Pazartesi

Yürü, sebep sana yetişir


* illa bi mesajı olsun aman damar olsun ya da eğlendirsin diyorsanız üzgünüm, amaçsız bir yazı okumak üzeresiniz

      Sabahın köründe hiçbir amacı olmadan yürüdünüz mü ? Sahil boyu, spor olsun diye değil ya da hava almak için değil, sadece yürümek için. Bişeylerden kaçar gibi veya bişeyleri yakalamak istermiş gibi üstelik hiçbirşey yokken ortada. Yanınızdan geçen emekli insanlar, tombul ama sempatikler, sevgililer, tinerciler, hepsinin bi hikayesi bi amacı varmış da sanki bu dünyada piç gibi kalan bi sizmişsiniz gibi olmadı mı size hiç ? Olmadıysa eğer çok şanssızsınız şimdiden söyleyeyim, akvaryum seyreder gibi insanları seyretmek akvaryumun dışında nefes alamadığınızı anlayana kadar gayet keyifli, akvaryumun dışında nefes alamadığınızı anlayana kadar...

23 Eylül 2011 Cuma

Tanrılar Çıldırmış Olmalı

BİR KOLA ŞİŞESİNİN BAŞINDAN GEÇENLER
Herşey Tanrıların yeryüzüne bir kola şişesi göndermesiyle başladı: Öfke,kıskançlık,nefret ve şiddet !

Çocukken gülmekten karnıma ve çeneme ağrılar girmesine yol açan bir filmdi ''Tanrılar Çıldırmış Olmalı''.Dünyadaki tüm insanların ''asimile'' olduğunu düşünürken ''asimile olmayanlar''ı tanımak,izlemek yıllar sonra; filmin hafızamda  neden bu kadar güzel anılar bıraktığına cevaptı.Filmde,anlatımı yapan ''dış ses'' ve anlatımlar ise şu anda farkına varabildiğim güzellikte.İzleyeceğiniz video filmden ufak bir kesit olup kısa film tadındadır.

14 Eylül 2011 Çarşamba

Ve Perde...

Bazı insanları seversiniz.Bazı insanları sırf sizi güzel terkettiği için seversiniz.Bazı insanları sırf sizi bir daha terkedemeyecek diye seversiniz.
Herkesin kendi çapında rol yaptığı şu hayatta sanırım en tiyatral anlar terkedilme anlarıdır.İşiniz için bir görüşmeye gittiğinizde repliklerinizi ezberlersiniz,yalan söylemeniz gerektiğinde söylemeniz gereken yalanları ezberlersiniz,dersinizle ilgili bir durumda söylemeniz gerekenleri ezberlersiniz,şarkı söylediğiniz bir anda sözleri zaten ezberlemişsinizdir.Terkedilme anları hariç hayattaki her an sinematiktir.Bir filmi izlediğinizde bilirsiniz ki her sahne çekimi defalarca tekrarlanmıştır ve tekrarlanan her sahnede duygular gitgide azalmıştır.Yönetmenin:


10 Eylül 2011 Cumartesi

Vincent-Kuzgun

Vincent;yanlış hatırlamıyorsam Tim Burton'ın çektiği ilk kısa (animasyon) filmi olma özelliğini taşıyor.Youtube'da bulunan altyazılı çevirisine göre burdaki çeviri daha iyi.Yazının devamında,sanırım Allan Poe'nin,Tim Burton'ın,Vincent'in ve benim en sevdiğimiz Edgar Allan Poe şiiri olan ''Kuzgun'u bulcaksınız.



7 Eylül 2011 Çarşamba

Tavsiye Koleksiyoncusu

* Yazarken bu şarkıyı dinledim buyrun siz de dinleyin belki işe yarar

    Ertesi akşam, hatta gün bitmek üzereydi sanırım ve yine sanırım bi mahalle arasında karşılaşılabilecek en güzel manzaralardan birine sahip olduğumuzdan neden bira içtiğimizi belli bir müddet sonra unutup sadece bira içiyorduk. Kapak sesleri, şişe sesleri, korna sesleri, belli belirsiz saçma sapan radyolar arası seyahat ve arada çıkan karıncalı görüntünün ses hali. Fıçı biraya daha alışamamıştım, ağzımdaki tadın iyi mi kötü mü olduğuna karar vermeye çalışıyordum ki o kadar ses saçmalığının arasından hiç olmayacak bi ses yükseldi. Hiç sırası değildi ama arkadaşım " benden sana tavsiye " diye başlamıştı cümleye.

5 Eylül 2011 Pazartesi

Ben 2 Kere Daha Bakıyım mı?


paramı geri verin lağnn
''Gelecekte herkes 15 dakikalığına ünlü olacak.''
                                                      Andy Warhol 

Hayatımda çoğu şey tepetaklak gidiyor,bir türlü rayına oturtamıyorum.Durum böyle olunca ''ben nerde yanlış yaptım, sanki çok büyük bir günah işlemişim de başıma gelen bu talihsizlikler o günahın bedeliymiş gibi hissediyorum.
Çocukluğum benim için söylenmiş ''bu çocuk çok zeki,çok zeki'' pohpohlamalarıyla geçti.İşin kötü yanı bi ara buna kendim de inandım.Benden başka inananlar da vardı.Ortaokuldaki öğretmenlerim...

3 Eylül 2011 Cumartesi

Meraklılarına Duyurulur-Beyoğlu Sahaf Festivali


Biz de başkalarının yalancısıyız
Beyoğlu Belediyesi tarafından 2008 yılı Mayıs ayında birincisi düzenlenen festivalin bu yıl 5.si düzenleniyormuş. 5. Beyoğlu Sahaf Festivali 06-18 Eylül 2011 tarihleri arasında Trt yanı Tepebaşı’ndaymış…
Bu sene katılımcılar arasında Ankara’dan da sahaflar varmış.
Açılış: 06 Eylül Salı, 11:00
Kapanış: 18 Eylül, 23:00
Mekan: Beyoğlu, Tepebaşı, Eski Tüyap şimdiki TRT Binası Önü

1 Eylül 2011 Perşembe

Mütemadi Lakırdılar - kayıt dışı -

- Küçükken karanlıktan korkar mıydın ?

- Korkardım tabi Sancho bu nasıl soru, her çocuk karanlıktan korkar.

- Sence neden ? Yani sana da tuhaf gelmiyor mu bu değişim, küçükken korkardık ama artık korkmuyoruz. Korktuğumuz şeyler değişirken korku hep sabit kalıyor. Bazen değişen biz değil etrafımızmış gibi hissediyorum, sanki etrafımız değişmese hep aynı kalacağız.